Home Blog 蚊香Re:burn⑥:田舍的仲夏夜繽紛

蚊香Re:burn⑥:田舍的仲夏夜繽紛

by 新東寶翻譯製作
3 minutes read

繼續同大家介紹一下Prestige嘅各個有趣企劃系列:香港人鐘意將去日本旅行講成「返鄉下」,縱觀成個地球,可能真係只有香港人會將一個外國國家當成自己鄉下咁看待,由此可見香港人對日本嘅喜愛程度;但對於日本人嚟講,佢哋嘅返鄉下就真係同我哋以前細個跟屋企人返中國大陸一樣,回歸鄉村環境,重返簡樸歸真嘅田園生活,遠離都市嘅煩囂,享受珍貴嘅寧靜時刻。

作為喺二十世紀生活同成長嘅都市人,一下子去到一個冇網絡、冇娛樂、每日就係等時間過嘅窮鄉僻壤,相信點都需要一啲時間去適應,單單係搵消遣娛樂都可以諗爆頭。呢個都係點解鄉村嘅生育率,比起大城市生育率高嘅原因之一,夜媽媽冇嘢好做,就梗係搵啲唔駛駛錢,一男一女都可以開開心心嘅共同娛樂,出咗身汗,成晚都好瞓啲。

今日同大家一口氣介紹Prestige兩個同「田舍」呢個背景設定有關嘅系列,一個就係返到鄉下重遇青梅竹馬嘅設定,另一個就係處男返鄉下碰上小惡魔痴女嘅故事;同樣都係發生喺田舍鄉下嘅屋檐下,男女間嘅乾柴烈火會為清幽嘅田舍帶嚟幾多歡樂嘅呻吟,同埋滿載情慾嘅汗水?戴返頂農夫帽,我哋一齊督穿個紙門,睇個究竟。

118abw290pl

ABW-290 何もない田舎で幼馴染と、汗だく濃厚SEXするだけの毎日。 case.02 鈴村あいり

118abw357pl

ABW-357 帰省した童貞の僕を痴女ってくる 小悪魔いとこ いじわる隠語で完全主観4射精 鈴村あいり

首先介紹嘅係「何もない田舎で幼馴染と、汗だく濃厚SEXするだけの毎日。」(在什麼都沒有的田舍環境,我和青梅竹馬每日都大汗淋漓地做愛。)系列,呢個系列都係由同一位監督執導,亦係一位我最近經常留意嘅新人監督,佢叫做「パッション菅谷」,係一位Prestige嘅御用新晉AV監督,拍出嚟嘅鏡頭相當有電影感不突止,喺劇本嘅安排上都相當細心,明顯同其他AV監督嘅罐頭拍攝風格有所分別,令我對佢留低深刻印象。

至於劇情上,就係男主角返到鄉下田舍,重遇青梅竹馬嘅簡單設定。以前仲係不譜世事嘅細路女,今日已經長大成為一個亭亭玉立嘅美少女,喺炎熱嘅天氣之下,男主角同女優好順理成章咁產生咗感情。以前童年時候許下嘅結婚承諾,今日可能因為種種大人嘅原因無法兌現,但至少,兩副身體嘅結合、汗水同體液嘅交換,可以為呢個悶熱嘅田舍,同埋兩人深埋嘅感情,留低一絲甜蜜嘅回憶。

2023 11 28 上午3.34.12

2023 11 28 上午3.35.47

2023 11 28 上午3.36.19

2023 11 28 上午3.38.46

頭先提過パッション菅谷監督有唔少特別嘅鏡頭語言,講到呢一part似乎應該搵Sam先生嚟講解會比較好,小弟學藝未精實在唔適合班門弄斧,勉強可以用一個膚淺啲嘅角度嚟講解俾大家聽:パッション菅谷嘅作品有好多臉部、五官、身材嘅大特寫,呢一類大特寫同普通AV有少少分別,普通AV focus嘅可能係一男一女交合時候嘅動作同姿態,但パッション菅谷監督會比較著眼女優喺大汗淋漓嘅時候,汗水喺女優身材上面各個部位點綴出嚟嘅感覺,呢一類特寫我覺得更加突顯出「汗だく濃厚SEX」呢個主題,比起只係簡單影到女優出晒大汗嘅全身wide shot,呢一類鏡頭更加令人感受到喺性愛過程入面,兩副身體嘅變化同投入。

另外就係關於五官嘅大特寫,喺田舍咁熱當然就要食西瓜消暑,前一個鏡頭聚焦喺女優嘅小嘴輕輕咁嘴嚼緊口入面嘅西瓜,男優女優雙眼對上之後,幾個深吻愛撫,下一個鏡頭就係用緊同一個嘴唇,品嚐緊男優嘅肉棒;場景不變,依然係嗰個掛住風鈴嘅屋檐下,旁邊仍然放住未食完嘅西瓜,但呢一個轉變嘅感覺完全唔突兀,甚至會有種理所當然嘅感覺。食完西瓜,咪順便試下其他甜品囉,唔係好正常咩?

2023 11 28 上午3.36.51

2023 11 28 上午3.38.06

至於喺劇本上,頭幾套都係偏向愛情小品嘅結局,去到最近幾套パッション菅谷監督開始大膽起嚟,加入咗其他青春元素,甚至會有搶婚、前輩迷姦、校園欺凌、家庭暴力等等嘅背景設定,放入同一個系列嘅唔同作品之中,呢一種做法都令我對呢位監督嘅每部作品都非常期待,相信假以時日,パッション菅谷監督會成為一位備受關注嘅劇情片導演。

2023 11 28 上午3.37.37

2023 11 28 上午3.37.14


另外一個同田舍有關嘅系列,就係「帰省した童貞の僕を痴女ってくる 小悪魔いとこ」(處男的我回到鄉下,遇上了小惡魔的痴女),係一個相當直接嘅企劃:男主角返鄉下打算好好咁放鬆一下,同好耐冇見嘅表姐/表妹重遇,懵然不知對方原來已經成為一個痴女小惡魔!

女優帶住經驗老到嘅性技,每句都刺入海綿體嘅淫語,同埋嗰副任何處男見到都難以拒絕嘅身材,男主角喺痴女雙腿之間成功由處男身份畢業,但呢個只係開始,之後每日喺田舍嘅生活,先係佢漫長放鬆生活嘅開始。

2023 11 28 上午3.40.05

2023 11 28 上午3.40.32

2023 11 28 上午3.41.02

呢一個系列全程使用主觀視點拍攝,同另一個系列相比,可以有另一個觀察田舍環境嘅角度,雖然應該冇人會喺睇AV嘅時候,仲會對日本嘅田舍環境有興趣(?),而且喺場景佈置上呢個系列都比較貼近現代嘅感覺,相對比較modern一啲,想體驗一下真正嘅田舍感覺,呢一個系列未必咁適合。

另外當然就係痴女嘅設定,相比起另一個系列嘅愛情短篇故事,呢一個「帰省した童貞の僕を痴女ってくる 小悪魔いとこ」系列就比較偏向純慾系嘅風格,適合一啲只係想簡單打個J,唔駛點樣用腦嘅朋友。

2023 11 28 上午3.41.31 2023 11 28 上午3.41.49


田舍好似總係離唔開夏天,如果要拍冬天嘅寒舍,又可以點樣發揮呢?喺個開住暖氣嘅房入面,一齊焗身汗?定係望落厚重嘅羽絨大褸,入面其實係真空?又或者今次飾演小惡魔嘅唔再係女優,係由男主角返到鄉下好好開發自己嘅青梅竹馬,用大城市嘅手法帶佢感受下二十世紀色慾都市之中,人與人之間緊密嘅連繫,會唔會又係一個可以長拍嘅冬季限定系列?

將平時發嘅白日夢諗得再離譜啲,可能就已經係一個AV新系列。

多謝你睇到嚟呢度,我哋喺下一篇文章再見。

2023 11 28 上午3.43.13

You may also like

Leave a Comment

此網站只適合二十一歲或以上人士進入,內容可能令人反感及驚嚇;不可將此區的內容派發、傳閱、出售、出租、交給或借予年齡未滿 21 歲的人士或將本網站內容向該人士出示、播放或放映。 LEGAL DISCLAIMER WARNING: THIS SITE CONTAINS MATERIAL WHICH MAY OFFEND AND MAY NOT BE DISTRIBUTED, CIRCULATED, SOLD, HIRED, GIVEN, LENT,SHOWN, PLAYED OR PROJECTED TO A PERSON UNDER THE AGE OF 21 YEARS. 本人已滿 21 歲 ,above age of 21,同意進入 *本網站經由第三者於美國境內以不抵觸美國加州法例條文發放及儲存*
I am 21 or Older I am Under 21