Home Blog Minnie之不專業不劇透影評 — 情慾99月

Minnie之不專業不劇透影評 — 情慾99月

by spidey
0 minutes read

人生就係不斷浮浮沉沉 — 情慾99月

趁全港戲院日 又有朋友陪 去左睇情慾99月
一開始想睇係因為個戲名
本身都對劇情冇乜特別太大期望
果然無期望係一件好事

係呢個故事入邊 處處都充滿矛盾:
一個事業如日方中嘅科學家碧娜、一個係藥物嘅迷霧入邊過活嘅Frank;
係每段關係要性與愛分開,享受支配人嘅感覺、於同伴中被迫扮演着傳統男性角色,
直至遇上碧娜,才得以撕開眼前一切假象,放肆享受被支配的快感。
當兩個算係一個極端嘅人走埋一齊,性與愛的欲望被徹底喚醒,就好似兩個板塊激烈碰撞,一發不可收拾。
最純粹的赤裸與自由,剪不斷的糾葛,掀起一場99個月的愛與慾望交纏。

係呢個99個月入邊,除咗有個極端嘅人之外,仲有一樣嘢貫穿左成個故事– 個樣就係天災。
女主角為左男主角留係智利,而智利係一個天災頻繁嘅地方,成日有地震同海嘯。
而每當有天災嘅時候男女主角都會攬得更實。朋友話當有天災嘅時候,人係會更加想繁殖。
有冇人知道呢個係咩theory可以解釋下俾我聽😂

其實整套戲嘅劇情都好荒謬,睇到我同朋友都忍唔住咁講”究竟條j有幾好用 要離離合合都搵返佢😂

總括而言,如果想睇好多肉嘅唔建議,但如果用黎消磨時間嘅$30都值得🤡
(btw有人話劇名嘅月唔係指月份 係指月亮 大家點睇)

You may also like

Leave a Comment

此網站只適合二十一歲或以上人士進入,內容可能令人反感及驚嚇;不可將此區的內容派發、傳閱、出售、出租、交給或借予年齡未滿 21 歲的人士或將本網站內容向該人士出示、播放或放映。 LEGAL DISCLAIMER WARNING: THIS SITE CONTAINS MATERIAL WHICH MAY OFFEND AND MAY NOT BE DISTRIBUTED, CIRCULATED, SOLD, HIRED, GIVEN, LENT,SHOWN, PLAYED OR PROJECTED TO A PERSON UNDER THE AGE OF 21 YEARS. 本人已滿 21 歲 ,above age of 21,同意進入 *本網站經由第三者於美國境內以不抵觸美國加州法例條文發放及儲存*
I am 21 or Older I am Under 21