Home Blog 2023年六大片商前瞻⑥:SOD

2023年六大片商前瞻⑥:SOD

by 新東寶翻譯製作
3 minutes read

嚟到最後一間片商SOD,之前提及過爛船仲有三分釘嘅呢間老牌片商,今年又會係一個點樣嘅情況?

UOenNyj


SOD主力:紗倉まな、小倉由菜、本庄鈴、唯井まひろ、青空ひかり

2022年嘅SOD失去咗戸田真琴,除咗令紗倉顯得更加重要之外,其次就係SOD第二把交椅嘅位置懸空。之前有提過如果呢一刻紗倉引退,接棒一姐嘅就會係以上幾位女優入面年資最耐嘅小倉由菜,但小倉由菜勝唔勝任到呢個位置呢?我認為就仲未夠火候。

講返一姐紗倉まな(紗倉真菜),今年係出道第12年,年紀都逼近3字頭,基於佢本人仲有其他外務工作喺身嘅原因,佢喺今年邊一日嗌引退我都唔會覺得出奇;事實上都好少見到有其他女優好似紗倉咁身兼咁多角色,AV女優、歌手、作家、主持人、YouTuber,而且仲要樣樣範疇都做得好,少啲體力同精力都唔掂。

2023年嘅紗倉有啲難預測,喺SOD入面佢已經冇再上升同解禁嘅空間,再拍落去都會繼續有FANS俾錢,但好難再吸引一啲新FANS返嚟;而且紗倉嚟到呢一刻仲未引退,會唔會都同SOD仲未搵到接班人有關呢?

FkGC5N VUAE1oAO

Fij0l3PUoAE45QF

跟著剩低嘅4位女優,我會分成兩組嚟講解,分別係同屬MINES事務所嘅小倉由菜同唯井まひろ(唯井真尋),同埋同屬C-More事務所嘅本庄鈴同青空ひかり(青空光)。

冇錯,呢4位女優喺現時呢個階段都算係並排喺SOD第二把交椅嘅後補位置,而且仲演變成兩間事務所嘅暗中鬥爭,一上就旗下兩個女優一齊上,坐哂一姐同二姐兩個位置,變相嗰間事務所會直接控制咗SOD嘅命脈。

喺呢兩間事務所派系嘅鬥爭之中,MINES呢邊嘅勝算暫時比較高,小倉由菜已經儲咗一定基數嘅FANS群,唯井嘅YouTube Channel都經營得相當出色,兩個拍住上可以再擴張SOD嘅聲望。喺社群層面上,呢一對MINES事務所嘅姊妹有絕對嘅優勢。

FjGlQQlakAA5gHu

Fham3GraEAAkYrB

至於另一邊C-More嘅兩位代表,行嘅就係實力派路線,本庄鈴同青空ひかり都有唔錯嘅成績,拍出嚟嘅作品我認為比對面MINES兩位拍嘅質素同表現都更好,本庄鈴仲有喺TVB客串添(好多人話佢似李佳芯),所以喺呢場2 on 2嘅決鬥我覺得C-More代表隊未必完全打唔贏,但會係本庄上位定係青空上位,呢個就需要時間觀察再下判斷。

Fl6VQUQaAAEeVkR

Fj HK8VVEAAToku

SOD 新力軍:神木麗、恋渕ももな小湊よつ葉、星乃莉子

喺新力軍方面,SOD都有4位非常搶眼嘅新血,都係分成兩組嚟講會清晰啲。

首先係神木麗同恋渕ももな,兩個都係偏向行身材路線嘅女優,神木麗喺22年4月出道,係近年SOD最搶眼嘅一位G Cup女優,外型充滿熟女嘅韻味,豐滿嘅身材再加上169cm嘅身高都係佢嘅殺手鐧,嚟緊仲會有佢中出解禁嘅作品。

FmKj2vlaYAAQKeG

Fl6iEFfagAAHaPX

同樣都係21年4月出道嘅恋渕ももな,唯一賣點就係佢嘅M Cup巨乳,可以用震撼嚟形容,樣貌尚算不過不失,而且演技亦都夠放夠投入,非常符合一眾胸奴嘅口味。

以上呢兩位都係喺22年上半年備受注目嘅新人,身材有睇頭之餘,兩位嘅演技都唔錯,有潛力喺業界闖出一片天。

Fl36DCbaYAEZFBm

FlD58QraEAAzxcP

小湊よつ葉(小湊四葉)、星乃莉子,呢兩位就係SOD喺22年下半年嘅秘密武器,當中以小湊よつ葉嘅銷量最為驚人,前藝能人嘅背景幫佢收獲咗唔少新FANS,而且仲係真金白銀會俾錢買碟嘅FANS。

小湊並唔似三上悠亞咁樣以樣貌同身材作賣點,如果以三上嚟做標準嘅話,小湊甚至可以話係唔合格;但偏偏日本人就係鐘意有呢類藝能人背景嘅女優,月榜同年榜嘅銷量都擺在眼前,睇嚟23年SOD嘅銷量都要靠小湊頂住。

FlyWJCxacAEOz3H

Fk0mQikaAAAeEd6

相比起小湊,我個人反而更睇好另一位新人星乃莉子,Debut作品入面俾我一種複製版紗倉まな嘅感覺,髮型同笑容差唔多係一模一樣,我覺得比小湊よつ葉更加吸引,E Cup嘅身材亦都有啲睇頭,有條件成為一位實力派女優。

Fkv4A 7VEAAPgMK

FjsQCB8VsAAi m

一連6晚同大家分享6間片商喺2023年嘅展望,同埋我對主力女優同新力軍女優嘅睇法,多謝大家呢幾晚嘅支持。喺呢幾篇前瞻入面冇提到嘅女優,並唔係代表佢唔係片商主力,只係喺片商入面嘅重要性同地位可能冇揀出嚟嘅女優咁高,所以今次先至冇特別提及。

喺寫嘅過程我都諗多咗其他之前冇留意嘅情況,例如個別女優喺片商嘅定位、女優未來拍片嘅方向、又或者係缺乏嘅元素等等,大家嘅意見同見解我都有睇到,有唔少都係我冇留意到嘅地方,呢一個都係我鐘意同大家交流AV睇法嘅其中一個原因,AV圈子係最容易實現和而不同嘅地方,可以睇到大家嘅意見交流同心得分享,嗰種熱烈而正面嘅討論氣氛喺現時嘅網絡世界真係非常難得。

感謝大家呢6晚嘅陪伴同參與,我地喺下一篇文章再見。

You may also like

Leave a Comment

此網站只適合二十一歲或以上人士進入,內容可能令人反感及驚嚇;不可將此區的內容派發、傳閱、出售、出租、交給或借予年齡未滿 21 歲的人士或將本網站內容向該人士出示、播放或放映。 LEGAL DISCLAIMER WARNING: THIS SITE CONTAINS MATERIAL WHICH MAY OFFEND AND MAY NOT BE DISTRIBUTED, CIRCULATED, SOLD, HIRED, GIVEN, LENT,SHOWN, PLAYED OR PROJECTED TO A PERSON UNDER THE AGE OF 21 YEARS. 本人已滿 21 歲 ,above age of 21,同意進入 *本網站經由第三者於美國境內以不抵觸美國加州法例條文發放及儲存*
I am 21 or Older I am Under 21