Home Blog社會時事: 性鬥士厚多士 Mary Gor & Macy 與社工系學生小聚

Mary Gor & Macy 與社工系學生小聚

by spidey
1 minutes read

 

最近Miss WoW (性治療師及性教育工作者)邀請我同HKSP創辦人Mary Gor 作客出席社工系學生既課堂,分享我地既理念、性生涯規劃、活動實況。

收到邀請又驚又喜,喜於我可以借此機會宣揚自己既理念,#打一個有內涵嘅飛機 #做一場平等嘅愛,又可以再次訓練自己面對公眾,驚於畢竟話題敏感,希望表達自己所想又能顧及其他人感受,談吐方式既要平和又舒適,又要為自己安全(包括身份及心理)作D準備。

當日同學生有問有答,雙方有正面火花,係一次好好既交流

Miss WoW 提問:
#打一個有內涵嘅飛機 #做一場平等嘅愛 係咩意思?
打飛機,係呢到意思無分性/別。係自慰既意思。往往打飛機比人一個負面形象,例如笑人自我安慰都會用「打飛機」形容。而打飛機又好似帶一份無奈寂寞,女仔自慰又好似有D羞恥感。
我想講打飛機都係好有內涵,有意思,自我歡愉既獨樂樂,即係Me Time。

#做一場平等嘅愛 男人做愛一般認為佔上風,賺左,女人係蝕底,做得多玩得多,男人就係威,女人就係臭雞。大家係平等,我知好多野都未係平等,但係做住先啦。

同學表達:
而家好多Porn都描述到多P好淫亂,好似強姦,好狂野
我覺得首先,消費者鐘意睇咩,片商就會拍咩。而做愛/多人運動係唔係只有呢個形象呢?仲有好多情節,氣氛,片商無拍到出黎。

而我,雖然M向劇情我都鐘意,但太過欺負任何一個性別既題材,我都開始避免拍,唔想鼓吹呢個風氣,而且題材眾多,溫暖好玩既仲有好多。

同學討論:
我會唔會同將來男朋友/老公講呀?
而點解有呢個問題先?即係驚佢介意?唔講就好似呃左佢?男仔又洗唔洗講呢?
我一定會講,因為呢個係我既生活同興趣,我希望我Partner 都支持我玩,好似一個人喜歡行山,大家都會想同伴侶一齊去,或者伴侶支持你去。兼且我無信心可以呃到人一世,或因為一個人而放棄我呢個興趣。

Miss WoW 提問:
係活動中你地係唔係唔知大家咩身份?
Mary答:一來我地等大家有個保密既空間去黎玩,亦都避免其他手尾麻煩,同埋大家唔知現實咩身份, 坦蕩蕩憑實力,例如我地有D會員,本身身份係比較有錢,佢識既女仔/朋友唔多唔少都會睇埋佢身份,但係HKSP,佢就真係憑實力去同大家交流。

成個過程差唔多一個鐘,希望能帶D衝擊比同學,亦都令我有反思,點樣我先唔嘩眾取寵去講到我想講既野,即係Miss WoW 口中既是性也不是性。

最後,Miss WoW講到,我同HKSP無必要出書,無必要行出黎,繼續低調地自娛都得嫁。無錯,但我想更多人享受到與生俱來既性歡愉,香港有香港既AV,大家#打一個有內涵嘅飛機 #做一場平等嘅愛。HKSP繼續推廣正面成人文化,擴大版塊,提高透明度、知識、尊重、共識、將心比心,心思熟慮地做每個決定

Macy

You may also like

Leave a Comment

此網站只適合二十一歲或以上人士進入,內容可能令人反感及驚嚇;不可將此區的內容派發、傳閱、出售、出租、交給或借予年齡未滿 21 歲的人士或將本網站內容向該人士出示、播放或放映。 LEGAL DISCLAIMER WARNING: THIS SITE CONTAINS MATERIAL WHICH MAY OFFEND AND MAY NOT BE DISTRIBUTED, CIRCULATED, SOLD, HIRED, GIVEN, LENT,SHOWN, PLAYED OR PROJECTED TO A PERSON UNDER THE AGE OF 21 YEARS. 本人已滿 21 歲 ,above age of 21,同意進入 *本網站經由第三者於美國境內以不抵觸美國加州法例條文發放及儲存*
I am 21 or Older I am Under 21