牛天神

by kenta
1 minutes read

1728

《牛天神》

銅鑼灣伊榮街9號地下1號舖
星期一至日 12:00 – 22:30

====================================

有得揀,點解仲要食吉X家!!

鍾意食牛丼的你,絕對有得揀。
牛天神位於銅鑼灣伊榮街,地點上黎講,實在係有少少唔方便。但我相信如果做得好,佢將來應該會有更多分店。
點解我咁講?因為牛天神,正正就係別天神的姊妹店,咁你諗下全港有幾多間別天神?

有咩食?
就好似別天神得幾款拉麵一樣咁簡單,牛天神主打牛丼同雞扒飯。
普通牛丼、溫泉蛋牛丼、野菜牛丼、照燒雞扒飯、日式咖喱牛丼同日式咖喱雞扒飯。

乜咁少?
專心做好幾樣野食,好過畀幾十款你揀但樣樣都唔掂。係唔係先?

1729

份量方面,牛肉多過吉X家,飯量亦都大過吉X家。
價錢方面,$45 起跳仲有個麵豉湯,其實都好OK。
味道方面,我就略嫌咸左少少(可能係Uncle 我食得太清淡),但牛肉o既口感係好過吉X家o既。

因為我幫襯果陣時只係試業,所以水準可能會有參差。
將來再食的話,再 Update 大家。

You may also like

Leave a Comment

此網站只適合二十一歲或以上人士進入,內容可能令人反感及驚嚇;不可將此區的內容派發、傳閱、出售、出租、交給或借予年齡未滿 21 歲的人士或將本網站內容向該人士出示、播放或放映。 LEGAL DISCLAIMER WARNING: THIS SITE CONTAINS MATERIAL WHICH MAY OFFEND AND MAY NOT BE DISTRIBUTED, CIRCULATED, SOLD, HIRED, GIVEN, LENT,SHOWN, PLAYED OR PROJECTED TO A PERSON UNDER THE AGE OF 21 YEARS. 本人已滿 21 歲 ,above age of 21,同意進入 *本網站經由第三者於美國境內以不抵觸美國加州法例條文發放及儲存*
I am 21 or Older I am Under 21