Home Blog 香港人的熱血

香港人的熱血

by spidey
1 minutes read

超!連!結!!

贏波,輸波乃踢波常見事,阿記早排都比利記大炒。(so9sad 😭😭)
大炒唔代表羞辱人地的,亦不是挑起中港矛盾,希望國內同胞理性理解。
香港贏波,最激動人心個point係,同國足和其他足球世家比,香港係無乜資源嘅情況下,踢到去呢個水平,係激動嘅。

香港足球,香港音樂,香港乜乜乜。曾經盛極一時
但唔知幾時開始,大家開始面對現實,對住高樓價,高生活成本
大家不得不放棄被長輩們,稱為”不切實際”的夢想或自己喜歡的事物

係嘅,無錢交租,無錢開飯,談何夢想。
但同時間,好多人每日都為佢地嘅夢想努力,學古生話齋

其實好多音樂人心入面都仲係有團火係到

所以我地覺得,追夢嘅人不可恥,恥笑追夢嘅人才可恥。
任何人都會有自己嘅界限,突破唔到,就突破唔到。
當佢窮到連面包嘅錢都無嘅時候,自自然然就會搵份工。
但當佢捱住麵包嘅時候,都仲堅持住自己嘅夢想嘅時侯,我地就覺得應該給予多點支持。

香港人嘅mean,係呢個歧型嘅社會生態逼成
但其實仍有好多有才華,有創意,有熱誠,有心人係當中.

至於搞成人派對,其實真係可以好簡單,開個group,wechat好Line好telegram好,影一堆甜相,自自然然呃到好多鳩血上腦嘅鹹濕仔上搭。
FYI,好多人呢家都做緊呢樣野🤷
唔洗又搞website,又搞咁多crossover,更加唔洗拋頭露面,就能”袋袋平安”

整色整水?氹下大家會心微笑?慳d啦baby~~

所以做得嘅,無非只係想係呢個界別,對同好者,做返d貢獻,為業界出一分力
帶頭做起
1)公平
2)公正
3)有限度對特定性少眾群眾公開

為大家提高透明度,減低大家中伏機率 
全力打造一個屬於性小眾自成一角嘅地方。
提供和諧又安全嘅環境同平台~~比大家理性又感性地深入交流。 
令到大家係短暫相處嘅時間,忘卻塵世間嘅紛擾

最後一句結語
有緣千里能相會,無緣對面不相逢~~

唔認識我地嘅,就繼續唔識,我地唔影響到大家
有玩開有興趣嘅人,自自然然就會search到我地,認識到我地。

You may also like

Leave a Comment

此網站只適合二十一歲或以上人士進入,內容可能令人反感及驚嚇;不可將此區的內容派發、傳閱、出售、出租、交給或借予年齡未滿 21 歲的人士或將本網站內容向該人士出示、播放或放映。 LEGAL DISCLAIMER WARNING: THIS SITE CONTAINS MATERIAL WHICH MAY OFFEND AND MAY NOT BE DISTRIBUTED, CIRCULATED, SOLD, HIRED, GIVEN, LENT,SHOWN, PLAYED OR PROJECTED TO A PERSON UNDER THE AGE OF 21 YEARS. 本人已滿 21 歲 ,above age of 21,同意進入 *本網站經由第三者於美國境內以不抵觸美國加州法例條文發放及儲存*
I am 21 or Older I am Under 21